Švarios ir tvarkingos gyvenvietės diena Bunikiuose

Balanžio 6 dieną bunikiečių iniciatyva buvo tvarkomas kaimelis. Gamta atrodo suteikė leidimą šiems darbams. Sustingęs sniegas aplink vandens gręžinio šulinius sudarė geras sąlygas iškirsti krūmus, sutvarkyti aplinką. „Pasirodo ąžuoliukai ir beržai augo šioje vietoje, dabar jiems lengviau bus gauti saulės šviesos, – sakė Bunikių bendruomenės „Kregždantė“ pirmininkė Jolita Beržvinskienė.

Tokios talkos suartina kaimelio žmones, per jas padaromi darbai, kurie kiekvieną dieną traukią akį ir mintyse kiekvienas sakome sau kada ir kas padarys. O čia pasirodo tereikia tik iniciatyvos, kalbėjo Jolita.
Ateina žmonės, kurie gali papasakoti kaip gyveno mūsų seneliai, kas kurioje vietoje stovėjo, kokie pastatai, kas kuo vertėsi. Istorija, kuri kiekvieną dieną blėsta.

Pasibaigus talkai, visi kartu susėdome prie pietų stalo, aptarėme nuveiktus darbus ir renginius numatytus mūsų bendruomenės kalendoriuje.

Artimiausias renginys Kiduliuose, kur dalyvausime “aukšlinėse”, su savo rungtimi skirta šventės dalyviams bei žiūrovams. Taip pat dalyvausime saugaus eismo projekte mūsų kaimelio gyventojams.

Na o didžiausias diskusijas sukėle liepos 20 diena, kurią skelbsime Bunikių kaimo diena. Rinksime gražiausią sodybą, į šventę kviesime atvykti visus, kurie gimę, gyvena Bunikiuose bei jos apylinkėse bei dėl svarbių aplinkybių yra palikę šį kraštą. Kviesime kiekvieną kuris save laiko bunikiečiu.

Viskas prasideda nuo mažos iniciatyvos, kalbėjo šios šventės autoriai Arvydas Gudavičius ir Egidijus Beržvinskas.

www.bunikiai.lt inf.

Jums taip pat patiktų